Palócleves Gundel módra

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 40 dkg hús (sertés)
  • 2 fej vöröshagyma
  • olaj
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 30 dkg burgonya
  • 30 dkg zöldbab
  • 2 dl tejföl
  • 4 dkg liszt
  • 1 csipet őrölt köménymag
  • 2 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kiskanál só

Elkészítés

Megfonnyasztjuk kevés olajon az apró kockákra vágott hagymát, rádobjuk a kockákra vágott húst, kb. 15-20 percig együtt pároljuk. Beletesszük a zúzott fokhagymát és a köménymagot és készre főzzük. Kevés pirospaprikával megszórjuk, rögtön utána kb. 1 liter vizet adunk hozzá. Beletesszük a két babérlevelet, a zöldbabot és az apróra vágott burgonyát. Megsózzuk. Körülbelül fél óra alatt készre főzzük. Kivesszük a babérlevelet. A lisztet simára keverjük a tejföllel, szűrő segítségével a levesbe habarjuk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.