Palócleves Gundel módra
hozzávalók
- 40 dkg hús (sertés)
- 2 fej vöröshagyma
- olaj
- 1 kiskanál pirospaprika
- 30 dkg burgonya
- 30 dkg zöldbab
- 2 dl tejföl
- 4 dkg liszt
- 1 csipet őrölt köménymag
- 2 babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kiskanál só
Elkészítés
Megfonnyasztjuk kevés olajon az apró kockákra vágott hagymát, rádobjuk a kockákra vágott húst, kb. 15-20 percig együtt pároljuk. Beletesszük a zúzott fokhagymát és a köménymagot és készre főzzük. Kevés pirospaprikával megszórjuk, rögtön utána kb. 1 liter vizet adunk hozzá. Beletesszük a két babérlevelet, a zöldbabot és az apróra vágott burgonyát. Megsózzuk. Körülbelül fél óra alatt készre főzzük. Kivesszük a babérlevelet. A lisztet simára keverjük a tejföllel, szűrő segítségével a levesbe habarjuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.